ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ- ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΡΟΣ ΣΤΙΣ ΕΠΟΠΤΕΥΟΥΣΕΣ ΑΡΧΕΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο, όποτε κριθεί αυτό αναγκαίο από τον Πρόεδρο, συνέρχεται για να συσκεφθεί και να αποφασίσει για τις διάφορες υποθέσεις που αφορούν το Σωματείο.
Θεωρείται ότι έχει σχηματιστεί απαρτία, εφόσον είναι παρόντα τουλάχιστον τρία (3) μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, μεταξύ των οποίων απαραίτητα ο Πρόεδρος ή ο Αντιπρόεδρος.
Οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου λαμβάνονται δια πλειοψηφίας. Σε περίπτωση ισοψηφίας υπερτερεί η ψήφος του Προέδρου. Οι ως άνω αποφάσεις δεν μπορούν να έρχονται σε αντίθεση με τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης.
Το Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί να αποφασίζει και για θέματα που δεν προβλέπονται στο καταστατικό αυτό.
Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι υποχρεωμένο να υποβάλει στις εποπτεύουσες αρχές τα κάτωθι έγγραφα:
1. Εντός μηνός από τη δημοσίευση του, το αντίγραφο του Καταστατικού, μαζί με τις τυχόν τροποποιήσεις και συμπληρώσεις του καθώς και την σχετική εγκριτική απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης.
2. Εντός μηνός από τη συγκρότηση ή μεταβολή της σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου, τον πίνακα των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, στον οποίο να αναγράφονται το επάγγελμα και οι διευθύνσεις εργασίας και κατοικίας των μελών μαζί με το αντίγραφο του πρακτικού των αρχαιρεσιών.
3. Εντός μηνός από την έγκριση της κάθε διαχειριστικής περιόδου, από τη Γενική Συνέλευση των μελών, αντίγραφο του εγκεκριμένου από την Γενική Συνέλευση ισολογισμού και απολογισμού της κάθε διαχειριστικής χρήσης μαζί με την έκθεση της Εξελεγκτικής επιτροπής του άρθρου 13 του παρόντος.
Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου που απουσιάζει αδικαιολόγητα από τέσσερις (4) συνεχείς τακτικές συνεδριάσεις του, θεωρείται αυτοδίκαια ότι παραιτήθηκε και αντικαθίσταται με διαπιστωτική πράξη των υπολοίπων μελών του ΔΣ από τον πρώτο αναπληρωματικό Σύμβουλο και σε αδυναμία του πρώτου από τον δεύτερο.
Σε περίπτωση κωλύματος και του δεύτερου το ΔΣ συνεδριάζει έγκυρα μέχρι να απομείνουν λιγότερα από 3 μέλη.